Tips & Guide til danske hjemmesider og shops

Just another Edublogs.org weblog

Vækstlamper – lær mere omkring brugen af LED pærer som vækstlamper

oktober 15, 2012 by dansketips · No Comments · Lamper og pærer

LED pærer er med deres nænsomme belysning perfekte som vækstlamper til plantevækst. Lær mere i dette indlæg omkring brug af LED pærer som vækstlamper.

For at give dine planter de bedste vækstbetingelser, så skal du ofte give dem en speciel form for belysning. I denne forbindelse, så kan du med fordel anvende LED pærer som vækstlamper. LED pærer er karakteriseret ved et blødt lys, som i forskellige farvenuancer kan give dine planter de bedste muligheder for at gro og forblive sunde.

LED pærer som vækstlamper
Det gode ved LED pærer er, at de kun leverer det spektrum af lys, som planterne behøver for at få en sund og god vækst. Dette betyder, at anvendelsen af LED-pærer er en langt mere effektiv vækstkilde end HPS lamper, hvor mere end 80 procent er spildt pga. lysbølger, som planterne ikke kan absorbere.

LED pærer med forskellige slags lys
LED vækstlamper udsender i reglen to forskellige former for lys: Rød og blå. LED vækstlamper er her karakteriseret ved en kombination af disse to farver, hvilket giver dine planter optimale vækstbetingelser.

Det røde lys vil i denne forbindelse blive absorberet i fotosyntesen og hjælper med frugtproduktion og blomstring. Omvendt er det blå lys nyttig i forbindelse med vegetabilsk vækst.

Strålevinkel med vækstlamper
Generelt set så jo højere udstrålingsvinkel du har, jo lavere intensitet vil du opnå på dine planter. Dog betyder en højere udstrålingsvinkel også, at du kan dække et større område af planter på samme tid. Et godt mix er her en udstrålingsvinkel på 90 grader, som ligger midt imellem de to yderpunkter på 120 og 60 grader.

Skal du købe vækstlamper, kan du gøre det her.

Tags: ···

No Comments so far ↓

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment